Начало > Uncategorized > ЛЕСНА БИСКВИТЕНА ТОРТА

ЛЕСНА БИСКВИТЕНА ТОРТА



Това е наистина най-бързата и лесна домашна бисквитена торта, така да се каже „класическа бисквитена торта“.  Смятам че всеки може да я направи, дори и без какъвто и да е опит в кухнята. Единственото нещо, което си добавям, и то ако имам в наличност, са стафидите.

И така продуктите са:

1,5 -2 пакета обикновени бисквити – освен от големината на пакетите, количеството на бисквитите зависи и от съда, в който се нареждат и където се приготвя тортата. За всеки случай се заредете с повечко.

1 л. прясно мляко /може например половината количество да се замени с вода/

1 пакетче нишесте според вкуса /обърнете внимание като купувате пакетчета, с какъв грамаж са и с колко мляко се приготвят/

6-7 супени лъжици кафява захар /количеството и вида на захарта/подсладителя също зависи и от това колко сладко или пък по-диетично искате да бъде; аз понякога слагам 4 л. кафява захар + 4 -5 лъжици глюкоза/

10-20 стафидки

Млякото се затопля в подходящ съд, отделя се малко в купичка, където за кратко се топват бисквитите преди да се наредят. Следват се указанията на пакета от нишестето. Обикновено то се разтваря в 100мл. вода и се изсипва в горещото и подсладено предварително мляко. Който иска да сложи и стафиди, е добре да се сложат преди това в млякото, за да поомекнат. Всичко се бърка постоянно няколко минути до сгъстяване на крема. Бисквитките се топват леко в млякото, нарежда се първия ред, отгоре се изсипва 1/3 от крема, разстила се равномерно с лъжицата, после втория ред – пак крем, третия ред – отгоре се доизсипва цялото количество. Оставя се няколко часа да изстине и тортата е готова.

препоръчани статии:

Моите най-общи правила за хранене и готвене

  1. SALOME
    март 6, 2011 в 12:13 am

    http://salome-mariasalsa.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

    опаааа … ше мое ли да са рекламирам нещо и аз ???

  2. SALOME
    март 5, 2011 в 9:46 pm

    Ето я нашата естето-хореографо-кулинаро-наставничка ! Отново семпла и разумна.

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар